Много слънце и силни емоции белязаха втория кръг от Ендуро сериите за 2018

Десетки колоездачи от цялата страна, както и няколко представители на Турция, Франция и Словакия взеха участие в четвъртото поредно издание на Home Mountain Enduro!

Състезанието бе част от календара на Столична община и е един от акцентите в програмата на фондация София 2018 – Европейска столица на спорта.

„Домашното“ за софиянци състезание е известно, като едно от най-трудните и технични подобни събития в България, като всяка година не отстъпва на това си прозвище. Тази година събитието включваше 4 специални отсечки с дължина малко над 15 км, по които се засичаше време, както и още 18 км трансферни отсечки, с които всички състезатели трябваше да се справят.

Най-добро време за деня успя да постигне дългогодишния шампион на България, а именно Иван Колев, който се справи със всички скоростни и каменисти пътеки за общо време от 27:24 минути.

Втори след него в категорията на мъже елит остана Добромир Добрев, следван само на 7 секунди от Стоян Върбанов, които се класира трети.

При юношите най-бърз бе Калоян Буреш, следван от Борислав Гарибов и Симеон Дулевски. Младите надежди се представиха отлично и въпреки изключително тежките и технични трасета постигнаха много добри резултати.

При дамите най-добре се представи Маргарита Христова, която успя да премине по етапите с общо време 48:05 мин, следвана от Венета Захариева и Станимира Карадочева.

При мъжете над 30 години, конкуренцията също беше много голяма, а най-добре се представи Андрей Цолев. На втора и трета позиция след него успяха да се класират Цветелин Иванов и Любомир Попов. При ветераните над 40 най-бърз бе Николай Начев, следван от Стефан Седефчев и Огнян Герджиков.

Събитието се проведе с подкрепата на фондация София 2018, Столична Община, Район Витоша, Нисан България, Ред Бул, Магазини Стената, Витоша Ски и RooBar.

Българските Ендуро Серии продължават до края на октомври и предстоят още 4 кръга в Банско, Пампорово, Петрич и Благоевград.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори