Добра новина: Ники Михайлов ще участва на Световното

Добра новина за Ники Михайлов дойде от лагера на полския отбор CCC Sprandi Polkowice. Проконтиненталният тим обяви своя състав за отборното бягане по часовник на Световното първенство в Доха, а българинът попадна в него!

Михайлов е специалист в бягането по часовник и неслучайно попадна в 6-членния състав на CCC за състезанието, което ще се проведе на 9 октомври и ще даде начало на Световното първенство.

Заедно с Михайлов в Доха ще карат Виктор де ла Парт, Феликс Гросшартнер, Бранислау Самойлау, Мачей Патерски и Лукаш Овсиан.

Интересен факт е, че Михайлов е с най-голям опит сред съотборниците си по брой участие на отборни часовници на Световни първенства. Той бе част от отбора на CCC през 2012, 2013 и 2014.

През този сезон полският тим е участват в три отборни часовника, а Михайлов е бил на трасето в два от тях.

Участниците в Катар ще трябва да се справят с 40-километрово изцяло равнинно трасе, но вятърът и техничното началото и край ще са подводните камъни за колоездачите.

Михайлов със сигурност няма да участва в индивидуалните състезания на Световното, а все още нямаме информация, дали ще има български представители в тях.

А ето и подробности за самото Световно първенство!

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори