Н.Михайлов нападна БКС: Колкото по-далеч съм от вас, толкова по-добре

Българинът нападна БКС за избора на федерацията за представител на Олимпиадата в Рио

Най-елитният български колоездач Николай Михайлов използва своя профил във Фейсбук, за да нападне ръководството на Българския колоездачен съюз след избора на БКС за българския колоездач, който да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро.

Ники направи това след впечатляващата си победа в „кралския“ етап в Обиколката на Сибиу, след която поздрави „тези „господа“, които не повярваха в мен“.

Михайлов изглеждаше фаворит за единствената квота на България в колоезденето, но от БКС взеха решение тя да бъде дадена на Стефан Христов, което сложи край на мечтата за участие в Рио за колоездача на CCC Sprandi Polkowice.

„Искам специално да поздравя тези „господа“, които не повярваха в мен. Стана ми ясно, че не виждате по-далеч от носовете си и личните Ви интереси.Разбрах също,че колкото по-далеч стоя от Вас, толкова по-добре е за мен.Убеден съм, че ще представите България на олимпиядата в Рио „блестящо“ .Бъдете живи и здрави ;))“, написа Ники Михайлов след успеха си в Румъния.

А ето какво сподели за своята голяма победа състезателят на CCC:
„Стратегията ни бе да вкараме човек в откъснала група, а това се оказах аз. Основната група нямаше интерес в преследването, така че продължих ме напред и предимството ни бе около 10 минути. Спортният ни директор ме мотивира силно като каза, че вярва в мен и че имам шанс да спечеля не само етапа, а и в генералното класиране. Опитах да карам икономично, да пестя краката си за края. На предпоследното изкачване конкурентите ми започнаха атаките, но аз реагирах и останах в челото.

В началото на послендото изкачване реших да пробвам самостоятелна акция. Чвствах се много добре и успях да постигна добра преднина, която ми дава комфорт и спокойствие пред часовника. Победата в състезанието ще се реши в последния етап, но вярвам, че с този аванс и с отбора ще мога да задържа преднината до края. Сега е важно да запазя концентрация и да не допусна сериозна грешка.“

„Обиколката на Сибиу е състезание, в която винаги се представям добре. В най-добрата си форма съм и всяка година се чувствам отлично в планините. Много съм щастлив, че е така и тази година.“

Снимка: Sebastian Marcovici/Calin Muresan

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори