Ники Михайлов: Квотата на Стефан Христов е спечелена по нечестен начин

Николай Михайлов даде своето мнение след показания в ефира на Нова телевизия запис, на който се вижда, че избраният български колоездач за Олимпиадата Стефан Христов получава нерегламентирана помощ от неутрална кола по време на Обиколката на България.

Според Ники квотата е спечелена по нечестен начин, а самият Стефан Христов „няма морал да ходи на тази Олимпиада по начина, по който си е спечелил точките“.

„Аз нямам нищо против той да отиде на Олимпаида, но нека се докаже, че е силен, да се докаже, че участва, че се класира на състезания от високо ниво. Аз лично срещу него нямам нищо против, но начинът, по който той иска едва ли не да изкара мен безморален, е малко смешен“, заяви Михайлов.

„Нямаше обявен никакъв критерий затова дали точките ще са определящи за това кой ще отиде за Олимпиадата или нещо друго. Те изтъкват причината, че той има повече точки. Аз съм възмутен от това понеже той е взимал голям брой точки от Обиколката на България, а се вижда, че тя е спечелена по нечестен начин.“

„Реших да ги покажа, защото останах обиден от думи на Стефан Христов. Много нагло ме попита, защо аз имам претенции да участвам на Олимпиадата, дори съм нямал моралното право да искам да отида на Олимпиадата. В случая той няма морал да ходи на тази Олимпиада по начина, по който си е спечелил точките“, допълни Михайлов.

Още по темата:

Огромен скандал с българската олимпийска квота в колоезденето
Стефан Христов за скандала: Няма да падна на тяхното ниво
Милко Михайлов в откровено писмо: Защо съм възмутен от решението на БКС
Н.Михайлов нападна БКС: Колкото по-далеч съм от вас, толкова по-добре
Стана ясно кой колоездач ще представя България на Олимпиадата

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори