Ники Михайлов: Искам да съм първият българин на Giro d’Italia

След като спечели балканската титла в бягането по часовник в Биелина (Босна и Херцеговина), през следващата седмица Николай Михайлов ще участва в силната Обиколка на Турция.

Представянето в нея ще бъде решаващо за шансовете на българина да попадне в състава на своя тим CCC Sprandi Polkowice за Giro d’Italia. Самият Михайлов разказа за амбициите си да бъде първият българин, участвал в Джирото.

„Нашият отбор разполага с 26 колоездачи, а на Джирото стартират само 9. Ще подберат тези, които са в най-добрата форма. Едната част от тима ни ще кара в Турция, другата – в Обиколката на Хърватия. Накрая директорът ни ще избере състава за Италия. За да съм аз в него, трябва да карам силно в Турция”, сподели Николай Михайлов.

„Както знаете, още няма българин, карал в Джирото, дано аз да съм първият. Заминавам за Турция в петък. Ще се борим за генералното класиране, нямаме амбиции за другите фланелки. Лидер ни е италианецът Давиде Ребелин, който миналата година завърши четвърти. За да гоним добро класиране в генералното, трябва да си пазим силите за етапите, които завършват на изкачване”, продължи Михайлов, който коментира и страхотния си успех на Балканиадата.

„Отидох там, защото целенасочено се готвя за Обиколката на Турция. Бях си в Свиленград и от Българския колоездачен съюз ме поканиха да карам за страната. Това състезание ми беше от полза и на мен. Аз по принцип съм си часовникар, а трасето бе много подходящо за мен”, разкри колоездачът ни.

„Що се касае до общия старт, то там трасето бе дълго, но напълно равно, което изобщо не ми е по вкуса и финиширах с основната група. Нямаше нито едно изкачване, а на мен не ми е в това силата”, завърши Николай Михайлов.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори