Трагедия: Микеле Скарпони е мъртъв

Големият колоездач Микеле Скарпони е починал след инцидент по време на тренировка в събота сутрин.

37-годишният състезател на Astana е бил излязъл от дома си в централна Италия за кратка тренировка, когато на кръстовище е бил ударен от ван, който не го е видял.

„Това е трагедия, прекалено болезнена да бъде описана. Нашият състезател Микеле Скарпони почина тази сутрин по време на тренировка на своя велосипед в близост до дома си във Филотрано. Микеле бе ударен от ван на кръстовище“, споделиха в извлението си от Astana.

„Микеле финишира четвърти в Обиколката на Алпите вчера (петък) следобед в Тренто. След това се прибра ау дома във Филотрано (Анкона) с кола с неговия масажист и вечерта бе при семейството си. Тази сутрин Микеле е излязъл с велосипеда си за сутрешна тренировка и тогава трагедията се е случила.“

„Загубихме велик шампион и специален човек, който се смееше във всяка ситуация. Той беше истинска пътеводна светлина и пример за всички в Астана.“

„Астана Про Тийм изказва най-дълбоките си съболезнования към семейството на Микеле в този невероятно болезнен момент на скръб и траур.“

Скарпони бе известен като един от най-приятелските настроени колоездачи в пелотона, човек, обичан от всички.

Наскоро Скарпони бе обявен за лидер на Astana за Giro d’Italia, след като Фабио Ару се оттегли от състезанието заради контузия в коляното.

В понеделник той спечели първия етап в Обиколката на Алпите и посвети победата на жертвите от земетресението в централна Италия, на своята съпруга Анна и на двамата си близнаци Джакомо и Томазо.

Последната снимка на Скарпони в Туитър е от петък вечер, когато се бе завърнал при семейството си. На нея италианецът е с лидерската фланелка на Обиколката на Алпите и носи на гръб двете си деца.

От Astana решиха отбора да участва на класиката Лиеж-Бастон-Лиеж в памет на Скарпони. Бе публикувано и специално видео в негова памет.

Редица колоездачи, ръководите и отбори изразиха шока и съболезнованията си като всички споделят колко прекрасен човек е бил шампионът от Giro d’Italia 2011.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори