Майкъл Роджърс с положителна допинг проба

Michael Rodgers

Австралиецът Майкъл Роджърс е временно отстранен от света на колоезденето заради положителна допинг проба. След състезанието в Япония на 20 октомври в кръвта на Роджърс е открит кленбутерол.

Поради наличието на същата субстанция в пробата на белгиеца Джонатан Брюн (Crelan-Euphony) след Обиколката на Тайху в Китай на 5 ноември, той също е наказан.

Роджърс, който премина от Sky в Saxo-Tinkoff през декември 2012, ще остане отстранен поне до разглеждането на случая му от австрийската колоездачна асоциация. Ако и втората проба на състезателя се окаже положителна, го грози наказание до 2 години.

Победата в Япония беше първа за Роджърс този сезон и дойде след самостоятелна атака в края на състезанието. Предишната седмица той се състезаваше в Китай, където е възможно да е ял заразено месо, което да е причината за резултата от пробата.

Мениджърът на тима, както и самият състезател не коментираха случая.

Роджърс се слави като стабилен състезател на дълги разстояния. Най-големият успех на австралиеца дойде през 2006, когато той завърши на 9-то място в Тур дьо Франс. Основна роля имаше и през 2012, когато спомогна победата на Брадли Уигинс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори