Инчаусти триумфира в Обиколката на Пекин, Мезгец взе последния етап

mezgec

Лука Мезгец (Argos-Shimano) използва последния възможен момент, за да стигне до така желаната през целия сезон победа. Словенецът завърши пръв в последния етап на Обиколката на Пекин, което бе и последното състезание за сезона в Световния тур. Той успя да изпревари спечелилия два етапа Насер Бухани (FDJ), a Морено Хофланд (Belkin) остана трети.

В същото време Бенат Инчаусти (Movistar) завърши спокойно в основната група и така спечели в генералното класиране на обиколката. Даниел Мартин зае второто място с 10 секунди пасив, трети е Давид Лопес на 13 секунди, а световният шампион Руи Коща остана четвърти на 18 секунди.

Победата на испанеца помогна на Movistar да завърши на първо място в отборната ранглиста на Световния тур пред Sky.

„Много съм щастлив да завърша сезона с победа. Това е добра победа за мен и отбора. Трябва да благодаря на моите съотборници за тежката работа, която свършиха, за да ми помогнат да победят”, заяви Инчаусти. „Ще празнуваме тази вечер. След това е време да починем и да се насладим на дълга ваканция.”

 

 снимка: Bettini Photo

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори