Положителна развръзка: Местят „Lafka“ от велоалеята в Пловдив

Положителна развръзка от Пловдив. Павилионът на „Lafka“, който шокиращо бе поставен върху велоалея, ще бъде преместен, така че да не пречи на движението на колоездачите, информира plovdiv24.bg.

Кметът на града Иван Тотев заяви, че наистина има нарушение и будката ще бъде изтеглена напред на тротоара, а маркировката на велоалеята ще минава зад павилиона.

Все пак остава въпросът кой изобщо е разрешил нелепото поставяне на будката върху велоалеята. Освен това от думите на кмета Иван Тотев става ясно, че въпреки промяната, „Lafka“-та за тютюневи изделия остава в непосредствена близост до училище, което надали е най-удачното място за нея.

По този въпрос репортер на Plovdiv24.bg се е свързал с началника на Общинския инспекторат, за да провери дали в действителност има разпоредба за отстоянието на подобни павилиони от учебни заведения. Владо Илиев обаче е заявил, че такава няма, а единственото условие е будките да не бъдат разположени в двора на учебното заведение, което в случая е спазено.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори