„Мемориал Димитър Янков“: Българско трио окупира почетната стълбичкa

 

Тримата наши младежки национали – Михаил Михайлов от „Хемус“ – Троян, Николай Генов от пловдивския „Цар Симеон 1898“ и Георги Гинин от „Печенеги“ – Пазарджик,  окупираха почетната стълбичка на победителите, след първия състезателен етап на силния международен колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков“. Триото финишира в този последователен ред, като само финалният спринт определи в последните метри на финала в Несебър кой какъв приз да отнесе.
Етапът бе с дължина на трасето 86 км, но много интересен и сравнително тежък, заради силния страничен вятър откъм морето. След първото изчакване до Каблешково, колоната  изненадващо остана почти цяла, с малки разкъсвания и догонвания.
На 63-ия километър, при двете премии за катерачи над Брястовец, обаче 7 колоездачи, 6 от които българи, успяха да се откъснат от основната група.  „Великолепната седморка“ увеличи аванса след село Рудник, а в Ахелой вече водеше с близо минута пред колоната. 

Километър преди финала, пловдивчанинът Николай Генов атакува мощно, но бе „хванат“ от Мишо Михайлов и спорът им кой да стане победител се реши буквално в последния метър, когато с по-малко от една капла разтояние успехът измъкна троянецът. Така Михайлов спечели първия етап и облече жълтата фланелка, но Генов със сигурност ще гони реванш във втория етап.

Фланелката за катерачи облече пловдивчанинът Адриян Беев от „Цар Симеон 1898“, а тази за активност отиде при Денис Колевски от националния отбор на Македония.

В събота е вторият състезателен етап на престижното състезание, което се провежда за трета поредна година е и в памет на известния бизнесмен, общественик, доайен на съвременния български туризъм Димитър Янков.  

Етапът ще бъде дължина на трасето 91 километра, с няколко височинни изкачвания от втора и трета категория. Колоната ще тръгне от хотел „Хризантема“ в Слънчев бряг, през Тънково – Кабелешково – Брястовец, Изворище и Миролюбово и обратно, с финал в Кошарица.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори