Матиас Брендле счупи рекорда на Фойгт

Матиас Брендле се превърна във втория колоездач, който през тази година чупи рекорда за най-много изминато разстояние в рамките на един час.

Със своя модифициран Scott Plasma 5 на велодрома в Айгле, Швейцария, 24-годишният австриец успя да подобри постижението на Йенс Фойгт с повече от 700 метра, с което се записа в историята на спорта.

Общата дистанция, която Брендле успя да измине за 60 минути, е 51.852 километра като все още се изчаква официалното признаване на рекорда от страна на Международния колоездачен съюз.

По този начин се изпълни и желанието на Фойгт неговото постижение да даде нов старт на масови опити за подобряване на знаменития рекорд. Овен Брендле, още редица звезди на колоезденето имат амбиции да се запишат сред рекордьорите.

„Чувствам се страхотно, но по време на състезанието бе много трудно. Беше хубаво, че толкова много хора ме подкрепяха, защото имах труден период в средата на състезанието, когато страдах. Много съм щастлив“, заяви рекордьорът.

Преди по-малко от месец, Фойгт подобри рекорда на Ондрей Сосенка от 2005 година, изминавайки 51.11 км.

Вижте видео повторение от рекорда!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори