Парализираният Мартин Аштън се завръща към спорта

Много от вас сигурно познават Мартин Аштън като невероятния байкър, който стои зад популярните видео клипове Road Bike Party и Road Bike Party 2, в които прави абсолютно невъзможни траял демонстрации с шосеен велосипед.

По време на снимките на продължението обаче, Аштън претърпя тежко падане от 3 метра височина, което доведе до счупване на гръбначния му стълб и в последствие парализиране от кръста надолу.

Хубавата новина обаче е, че случилото се не е сломило духа на Аштън и желанието му за спорт. След четири месеца на интензивна физиотерапия, Аштън вече е превъзмогнал инцидента и дори кара специален адаптиран ръчен велосипед.

„Бях малко досаден, писах и звънях на колкото е възможно повече хора от Спорт за хора с увреждания Уелс и те ме подкрепиха много”, разказва Аштън.

Легендарният байкър е пробвал да играе тенис на инвалидни колички и баскетбол, а да се върне на велодрома е много важно за него. „Беше невероятно, но много трудно. Не съм свикнал силата да бъде в ръцете ми, но беше брилянтно.”

А пък ние нека си припомним ненормалните изпълнения на Аштън в Road Bike Party и Road Bike Party 2!

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори