Любители на колоезденето от цялата страна се впускат в приключението “Могилите”.

Неделя (17 април) Община Две могили ще бъде домакин на първи кръг от “Шосейни колоездачни серии INCH Sport”

Регистрираните участници вече са над 60, а организаторите споделиха, че очакват в деня на старта бройката да нарастне до 80! Сериозно впечатление прави, колко “шарен” е стартовият лист – участници от 2 държави и над 30 града ; Деца на 16 години и любители на 66.

Състезанието е изцяло за непрофесионалисти, които ще се борят за медалите и наградите, разделени на 4 групи – “Мъже до 40 г.”, “мъже 41-55 г.”, “мъже над 56 г.” и „Жени“.

На професионално ниво ще бъде обаче организацията. Предизвикателното трасе между селата Батишница – Бъзовец – Чилнов ще е затворено за движение на ППС, ще бъде маркирано и добре обозначено, а допълнителна сигурност ще внесе и медицински екип, който ще бъде в готовност да реагира при нужда.

a4287c_be028e926e1e4ef5bc99da06e87d8950

А като стана дума за трасето, няма как да не отбележим няколко факта – перфектната настилка, безумно красивите гледки и, разбира се, неговата привлекателна трудност. Обиколката е с дължина 16 км, а последните 5 от тях са изкачване, което би предизвикало и всеки професионалист. И така не изглежда лесно, но като бонус организаторите са предвидили дамите да изминат трасето 2 пъти, мъжете над 56 г. 3 пъти, а останалите групи цели 4 пъти, или над 60 км!

СК “Инч спорт”, Община Две могили и спонсорите на събитието са осигурили награди за първите трима от всяка група, но изненади ще има и за всички взели участие в предизвикателството.

IMG_20160405_183131

Регистрацията тече и в момента на inchsport.net , но може да се регистрирате и в деня на събитето, до 11:30. Официалният старт ще бъде даден в 12:00 , пред Община Две могили. Награждаването е предвидено за 16:00, отново пред сградата на Общината.

Предизвикайте себе си и се включете в “Могилите”! Емоцията е гарантирана.

Untitled-5 kosher copy

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори