Арън Гуин унищожи конкуренцията в Лурд (видео и снимки)

Сезонът в Световната купа по планинско колоездене официално започна със старта в спускането във френския град Лурд. Арън Гуин бе над всички и заслужено завоюва първото място, с което излезе и начело в генералното класиране.

Гуин бе от първите стартирали и дори не попадна в прякото излъчване на Red Bull.tv, но това не му попречи да даде най-доброто време по трасето.

Спускането на Гуин:

Лурд прие състезанието за първи път, а организацията и трасето бяха на много високо ниво. Феновете пък демонстрираха, че са запалени по спускането и бяха заели места не само по финала, а навсякъде по пътя на спускачите.

Гуин стартира рано, тъй като бе дисквалифициран на квалификацията в събота, но със стартов номер 21 той бе първият, който мина разстоянието за под 3 минута.

Едни от фаворитите Джи Атертън и Грег Минаар нямаха такъв късмет и завършиха с травми – съответно счупена китка и контузен палец.

Впечатляващо каране направи младата звезда Майкъл Джоунс, който зае мястото зад Гуин и до края бе изпреварен единствено от Лоик Бруни.

Бруни направи впечатляващо каране и в нормални обстоятелства щеше да спечели, но постигнатото от Гуин се оказа недостижимо в неделния ден.

Спускането на Бруни:

При дамите, за кеф на местните фенове, триумфира французойката Емелин Раго, която бе по-бърза от фаворитките Рейчъл Атертън и Мириам Никол.

Най-интересното от състезанията при дамите и мъжете:

И за финал – снимки от състезанието:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори