LottoNL-Jumbo обяви своя отбор за Tour de France

Краусвайк и Роглич са лидерите на отбора, Хрьоневеген ще се бори за зелената фланелка

Холандският отбор LottoNL-Jumbo разкри своя отбор от осем колоездачи, който ще кара на Tour de France.

Отборът е воден от двама лидери – 31-годишният и много опитен в триседмичните обиколки Стивън Краусвайк и победителят в три многоетапни състезания през 2018 Примож Роглич.

Очаквано, за спринтовете е избран Дилан Хрьоневеген, който през миналата година спечели последния етап на Шанз Елизе в Париж. Холандецът е един от фаворитите за зелената фланелка, а в конкуренцията на Елиа Вивиани, Марсел Кител, Марк Кавендиш, Фернандо Гавирия и Петер Саган ще е много интересно.

За Краусвайк най-добрият му резултат в Гранд туровете дойде през 2016 в Джирото, когато катастрофира при спускането в 19-ия етап, носейки розовото трико за лидер. Преди това Краусвайк имаше 3 минути пред Естебан Чавес, но загуби цели пети минути спрямо победителя в етапа Винченцо Нибали, който спечели обиколката, а Краусвайл остана четвърти.

Още по-интересното име е това на Роглич. Словенецът спечели етапа от Сер до Шевалие на миналогодишния Тур, а през този сезон е в перфектна форма – спечели етап от Тирено-Адриатико, след което генералното класиране в обиколките на Баския, Романдия и на Словения, завършила в неделя. Там той завърши пред имена като Ригоберто Уран и Рафал Майка. За 28-годишния бивш ски скачач очакванията са, че може да се цели в топ 5 и дори в подиум.

В състава на Lotto NL-Jumbo ще бъде и опитният Роберт Хесинк, който има пет класирания в топ 10 на Гранд туровете, с което може много да помогне на Краусвайк и Роглич.

Останалите в тима са Паул Мартенс, Тимо Роосен, Армунд Грондал Янсен и Антван Толхук. Последните двама са дебютанти в Тура.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори