След 8 години: Lotto Soudal и Андре Грайпел се разделиха

Това, за което в света на колоезденето се говореше от известно време, е факт – Lotto Soudal и Андре Грайпел се разделиха след 8 години на германската звезда в белгийския отбор.

Краткото прес съобщение, информиращо за раздялата, бе публикувано по време на началото на 15-ия етап на Tour de France до Каркасон.

Договорът на Грайпел изтича в края на сезона, а преговорите за удължаването му се провалиха заради различните желания на двете страни.

В основата се крие и намерението на Lotto Soudal да привлече Кейлъб Юън, което щеше да превърне Грайпел в избор №2 при спринтьорите в отбора.

През юни Грайпел призна, че е получил оферта, с която не е останал доволен. В последните дни се появи информация, че той все пак ще остане в отбора, но явно това не е така.

Дългогодишнинят съотборник и най-добър приятел на Грайпел Марсел Зийберг вече подписа договор с Bahrain-Merida и очакванията са Грайпел да направи същото.

В осемте си години с белгийците Грайпел спечели десетки победи, включително и 10 на Tour de France.

 

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори