Лидерите в Черноморската лига запазиха позициите си

 

Челниците в Черноморската лига „Спринт” защитиха позициите си след 8-ото състезание от веригата. Купа „Албена” в едноименния курортен комплекс беше спечелена от Йордан Петров /Сливен/ при момчетата до 12 г. и от Даниел Иванов /Нова Загора/ до 14 г., а при юношите младша възраст /до 16 г./ Нягол Няголов /Бургас/ се задоволи с третото място, което го задържа на върха в генералното класиране. В тази възрастова група пръв финишира съотборника на лидера- Стойчо Стойчев, за когото това беше втора победа в лигата.

След като в Нова Загора Йордан Петров падна и се ожули здраво, сега имаше малшанса да скъса верига, но съумя да се върне в играта и да завърши първи. Даниел Иванов пък дръпна напред от самото начало и не позволи да бъде застигнат до края. Нягол Няголов пък тактически остави съотборника си Стойчо Стойчев да спечели четири от първите пет спринта, но после стъпи здраво на педалите и взе останалите три.

Курортен комплекс „Албена” дебютира като домакин на Черноморска колоездачна лига „Спринт” и се справи отлично с организацията. Следващият старт от веригата е на 24 юни в Обзор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори