Лидерите в Черноморската лига бяха най-бързи и в Равда

 

Лидерите в Черноморската колоездачна лига караха най-бързо и за „Купа Равда”. Състезанието в курортното черноморско село беше 11-и, предпоследен, кръг от веригата.

При момчетата до 12 г. победител стана Йордан Петров от „Сините камъни” /Сл/, който оглавява и генералното класиране с 64 точки. Във възрастовата група до 14 г. над всички отново беше Даниел Иванов от „Загорец” /НЗ/. Той е още по-убедителен водач в сборното подреждане със 115 точки.

„За нас е чест и удоволствие да създаваме условия за надпревара на малки колоездачи от цялата страна и ще го правим и занапред. Тази качествена проява на бъдещи големи шампиони оцветява по чудесен начин тържествената атмосфера в дните около официалния празник на селото”, заяви след състезанието кметът на Равда Андон Бакалов.

Последният, 12-и, кръг от „Черноморска колоездачна лига „Спринт” ще бъде на 4 октомври в Слънчев бряг за едноименната купа. Там освен момчетата от двете възрасти ще участват и юноши младша възраст, при които водач е Нягол Няголов от „Бургас” с 88 точки.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори