Осъдиха Армстронг да плати 10 милиона обезщетение

Действията си имат своите последствия…в последните години Ланс Амрстронг разбра пределно ясно смисъла на тези думи. След като призна, че е употребявал допинг при спечелването на рекордните си седем поредни победи в Tour de France, американецът трябваше да върне огромни суми, спечелени покрай състезателните си успехи и спонсорски договори.

Поредният удар по Армстронг и финансовото му състояние дойде от застрахователната компания SCA Promotions, която спечели дело срещу Армстронг, който ще трябва да заплати 10 милиона долара компенсация на компанията.

Въпросната компания се бе споразумяла да плати 5 милиона долара на колоездача, ако спечели 3 пъти последователно Tour de France между 2002 и 2004 година. В последствие след обвиненията за употреба на допинг, от SCA отказаха да платят сумата като тогава се стигна до дело, спечелено от Армстронг. Застрахователната компания трябваше да заплати петте милиона плюс още 2,5 милиона за съдебни разходи.

След като през 2012-а призна за употребата на допинг обаче, от SCA получиха съдебно разрешение за подновяване на процеса, който в крайна сметка завърши в тяхна полза.

По неофициални данни глобата от 10 милиона е най-голямата, налагана на физическо лице в историята на американското съдебно производство.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори