Поляк надхитри всички в шестия етап на Вуелтата

Томаш Марчински (Lotto Soudal) постигна най-голямата победа в своята кариера, след като спечели шестия етап на Vuelta a Espana. Марчински бе част от откъснала се група от трима колоездачи, която реши всичко помежду си в края на етапа. Полякът победи в спринт сънародника си Павел Полянски (Bora-Hansgrohe) и Енрик Мас (Quick-Step Floors).

Основната група на фаворитите завърши заедно на 26 секунди зад първите като Крис Фрум (Sky) запази червената фланелка, а големият губещ за деня бе Тиджей ван Гардерен (BMC), който участва в две катастрофи в последните 40 километри.

Очакванията действително бяха за ден на бегълците, но към края изглеждаше така сякаш фаворитите ще успеят да настигнат откъсналите се колоездачи в последните километри.

Авансът се стопяваше, а Марчински се откъсна от своите колеги в откъсналата се група, която в началото бе от 27 колоездачи, като компания му правеше Мас. Те бяха преследвани и прихванати от Полянски, Луис Леон Санчес (Astana) и Антонио Педреро (Movistar), но Санчес и Педреро решиха, че пелотонът ще ги настигне и решиха да не си влагат излишни усилия.

Сметките им обаче се оказаха криви. Санчес съжали за решението си и опита да се върне към лидерите заедно с Ян Поланц (UAE Team Emirates), но нямаше достатъчно време и така триото реши всичко помежду си.

Алберто Контадор опита да постави под напрежение фаворитите с атака по последното изкачване, но в крайна сметка това не се получи. Ван Гардерен пък все пак минимизира загубите като загуби 17 секунди и вече е четвърти в класирането. Естебан Чавес е втори, на 11 секунди зад Фрум.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори