Големият Саган с първа победа за новия си отбор

Петер Саган (Bora Hansgrohe) е новият шампион в белгийската класика Куурне-Брюксел-Куурне. Феноменалният словак бе част от стигнала до финала петчленна откъснала се група и спечели по перфектен начин спринта в нея.

Миналогодишният шампион Яспер Стуйвен (Trek-Segafredo) се задоволи с второто място, а Люк Роу (Sky) зае третото място на почетната стълбичка.

В събота Саган бе претърпял разочарование, оставайки зад Грег Ван Авермат (BMC) на Omloop Het Niewusblad. 24 часа по-късно обаче световният шампион имаше възможността да се реваншира и го направи по отличен начин в Куурне. Успехът бе и първи негов с екипа на Bora-Hansgrohe.

Победният ход дойде, когато Стуйвен атакува от челната група с оставащи под 30 километра, малко след като състезанието премина през финалната линия в Куурне за първи път. Саган не се забави и се присъедини към белгиеца заедно с Матео Трентин (Quick-Step Floors).

Тиес Беноот (Lotto Soudal) демонстрира огромния си талант и със собствени усилия се присъедини към лидерите, а последен това направи Роу.

Преднината на челниците стана над 30 секунди при навлизането в последната обиколка, а с отлични взаимни усилия петимата влязоха в последните 3 километра с аванс от 45 секунди и така бе ясно, че те ще определят победителя.

„Исках да се пробвам за нормален спринт, но те започнаха да се атакуват, след като преминаха финала. След това бях напред в откъсналата се група и съм много щастлив, че момчетата отпред работиха много добре“, заяви Саган.

Саган бе принуден да поведе петорката в последните 1500 метра, но словакът хитро намали рязко темпото и така принуди Трентин да атакува при оставащи 800 метра. Роу неутрализира тази атака, а Саган реши да ускори в последните 250 метра и набързо натрупа няколко колела аванс пред съперниците си, за да се поздрави с победата.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори