Том Боонен триумфира в класиката Куурне-Брюксел-Куурне

 

Том Боонен (Omega Pharma QuickStep) триумфира в класическото еднодневно състезание Куурне-Брюксел-Куурне. Всичко в неделната надпревара се реши със спринт, в който Боонен изпревари Морено Хофланд (Belkin). По този начин белгиецът записа трета победа в това състезание, което е и нов рекорд. За успеха обаче той трябва да благодари много на своя отбор, който свърши перфектна работа.

Още 70 километра преди финала основната група бе разпокъсана на малки групички заради много активни действия на Belkin и на Omega Pharma като двата отбора останаха с голям брой колоездачи в челото.

Група от 10 състезатели влезе заедно в последния километър, а Боонен бе този, който най-активно търсеше удобна позиция за атака във финалния спринт. Най-голяма конкуренция му оказа Морено Хофланд, който в последните метри дори можеше да изпревари Боонен, но все пак белгиецът пресече пръв финала за радост на местните фенове. Трети завърши съотборникът на Хофланд Сеп Ванмарке.

В състезанието участва и българинът Николай Михайлов, но за съжаление колоездачът на полския CCC Polsat Polkowice не успя да завърши 197-километровото състезание.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори