Кулхави спечели последния старт в Световната купа по крос-кънтри

Ярослав Кулхави (Specialized Racing) спечели последния старт в дисциплината крос-кънтри от Световната купа по планинско колоездене в Хафйел, Норвегия. Той триумфира в битката с Нино Шуртер (Scott Swisspower) за най-високото място на почетната стълбичка.

Мануел Фумик (Cannondale), Матиас Флюкигер (Stockli) и Марко Фонтана (Cannondale) допълниха първата петица.

За Кулхави това бе първа победа в Световната купа този сезон и негова първа от 2011-а година изобщо. Чехът показа добра форма на Световното първенство преди 2 седмици, но и там нямаше особен късмет, както в по-голяма част от сезона.

„Невероятно е, защото имах луд сезон. Това е последното състезание и съм отново в старата си форма. Важно е за мен, влизайки в зимния период. Беше хубава битка с Нино – много съм щастлив“, сподели победителят.

Почти цялото състезание премина в гонитба между Шуртер и Кулхави като в първите от осемте обиколки по трасето Фонтана, Цинк и Флюкигер опитваха да поддържат тяхното темпо, но в крайна сметка това не бе по силите им.

Самият Шуртер далеч не бе недоволен от второто място, тъй като при липсата на контузения Жулиен Абсалон, то му донесе победата в генералното класиране на Световната купа.

„Много съм щастлив от второто място. Това беше хубава битка с Яро. Припомних си Олимпиадата. Бях нещастен, че Абсалон не е тук, винаги е хубаво да се състезаваш с него. Но шансът да спечелиш Световната купа винаги е достатъчна мотивация“, сподели Шуртер.

„Невероятно чувство е да спечели световното и световната купа. Това е перфектен сезон за мен. Световното първенство може би е е по-голямата победа, но в Световната купа трябва да се представяш добре през целия сезон, за да спечелиш“, допълни швейцарецът.

В крайното генерално класиране втори завърши Даниел Маккомъл, а Абсалон остана трети.

Можете да видите пълен запис на състезанието тук: http://www.redbull.com/en/bike/holy-shit-video/1331610368812/uci-xco-men-hafjell-world-cup-2013-live

При жените Ирина Калентиева спечели последния старт в крос-кънтри, а тройката допълниха Ева Лехнер и Жули Бресет. Таня Жакел остана шеста, но това се оказа напълно достатъчно, за да узакони първото й място в крайното класиране.

Пълен запис на женското състезание вижте тук: http://www.redbull.com/en/bike/holy-shit-video/1331610368836/uci-xco-women-hafjell-world-cup-2013-live

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори