Какво обеща кметът на Куала Лумпур за Часа на Земята

11046761_719837984799499_4936643796968106932_n

Със символично гасене на осветлението светът за пореден път ще отбележи Часа на Земята – международната акция на WWF за опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.  Светлините трябва да загаснат за час в събота от 20.30 часа. Опазването на реките е акцентът на WWF България за тази година. 

Въпреки че местната власт в България донякъде плахо се включва в кампанията, в Малайзия са измислили още по-интересен начин да ангажират населението към каузата.

Кметът на Куала Лумпур, столицата на Малайзия,  е отправил интересен апел към жителите и бизнеса в града: ако по-голяма част от тях се включат в Часа на земята в събота, кметът е обещал да изгради нови и безопасни велоалеи в града.

Градоначалникът е определил минамалния брой сгради, които трябва да се включат, за да изпълни обещанието си – 350 (за 2013 г. техният брой е бил 86, а за 2014 г.– 277), като апелира да се включат както собствениците на големи обекти, така и отделните жители в своите домове.

Часът на Земята е най-голямата природозащитна инициатива в света. По време на Часа на Земята милиони хора от целия свят символично изгасяват осветлението в домовете си за един час, а знакови сгради притъмняват. Инициативата има за  цел да напомни на хората за световното изменение на климата.

През 2014 година над 162 държави и 7000 града се включиха в Часа на Земята не само с гасене на светлини, а с реални действия за опазване на местни природни ресурси – реки, гори, морски територии, традиционен земеделски поминък, застрашени видове, подпомагане на енергийно ефективни решения

Приканваме и всички наши читатели да се включат в инициативата!

Видео, посветено на Earth Hour 2015:

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори