Ревю: Кормило Sixpack Millenium 785

„Преминало през Световната купа, разработено с помощта на немския шампион по спускане Маркус Клаусман, екстензивно тествано и одобрено от тестовия център EFBe Germany – това е кормилото Millenium 785“ – така представят от Bikepark кормилото Sixpack Millenium 785. Е, ние нямаме шампиони сред нас, но все пак решихме да тестваме кормилото (заедно с комплект грипове, но за тях ще можете да прочетете в отделно ревю).

Първо ще започнем с няколко думи за марката Sixpack:

SIXPACK Racing е бутикова немска фирма, която е създадена през 2007 година от група немски колоездачи, съз значителен опит и познания във вело индустрията.

Изхождайки от ентусиазма и опита си, компанията следва своя собствена философия в производството и диструбуцията на своите продукти – да предоставя достъп до части и аксесоари, които да отговарят на специфичните нужди на феновете на Еnduro, gravity, DH, а дори и на XC.

В допълнение на широката специализирана продуктова гама, качеството на компонентите и аксесоарите на SIXPACK Racing е ключов фактор за развитието на бранда и създаването му на устойчив имидж на специалист в тази сфера. Всички продукти на компанията са задълбочено тествани в специализирания велосипеден тест център в Германия – EFBe Prüftechnik. SIXPACK успешно следва своята цел – да предоставя висококачествени компоненти в среден и висок клас, отговаряйки адекватно на различните нужди на всеки карач. Компанията може да се похвали с широката си продуктова гама, която предлага шантави цветове, модерен дизайн и размери, немско качество, достъпна цена.

От април 2016 SIXPACK Racing е представлявана ексклузивно и в България. Повече информация за вносителя, продуктите и спецификациите им, можете да откриете на bikepark.bg или на фейсбук страницата facebook.com/bikepark.bg

Сухата статистика: 6 уикенда в планината в рамките на 2 месеца и половина, около 300 навъртяни километра, няколко падания и ето нашите впечатления:

14393776_1248542515177106_2145819948_o

На първо време, още преди монтажа, прави впечатление колко леко и в същото време здраво на вид е кормилото. Характеристиките:

Изработка от студено валцoван, двойно удебелен алуминий AL7050, кормилото Millenium 785 е отличен race/gravity избор за кормило.
Материал: AL7050, двойно удебелен
Широчина: 30.9″ (785mm)
Издигане: 0.7″ (18mm)
Backsweep: 7°
Upsweep: 5°
Диаметър: 31.8mm
Тегло: 327gr.
Цвят: син.

С дължината си от 785 mm, кормилото дава едно доста различно управление, особено за свикналите да карат предимно градско, крос-кънтри или ендуро модели с по-къси кормила. Препоръчвам модела за занимаващите се със спускане, както и за тези, които обичат да чувстват спокойствие и да контролират велосипеда си със съвсем кратки и къси движения.

Накратко, Millenium 785 е очевидно предназначена за спускания, като се има предвид ширината от 785 милиметра. Следейки последните тенденции в планинското колоездене,  рамките сякаш стават по-дълги, диаметърът на гумите расте, средното движение бива свалянo все по-ниско, а кормилата стават по-широки. С една дума тенденцията върви към сближаване на характеристиките на колелата за спускане и тези за стила ендуро. 

14191527_1248542448510446_1800886079_o

С кормилото Sixpack Millenium 785 със сигурност ще превърне участъците за спускане в спокойствие и удоволствие за вас. Така че, ако сте любители на стиловете ендуро или спускане, този модел може да бъде вашият първи избор! Не съм сигурен единствено доколко тази дължина няма да промени позицията на раменете и да доведе до неудобство в раменната област, ако се касае до велосипед размер S и M и по-нисък ръст на карача.

Големите плюсове на кормилото са ниското тегло, страхотният външен вид и качествените изработка и покритие. Две сравнително леки падания по време на тестовете (едното от които обаче прати колелото в десетинаметрово дере) не засегнаха външния вид на кормилото, нито неговата цялост. Монтажът на команди, лапа и грипове също по никакъв начин не нарани покритието на кормилото.

Ъгълът на издигане на кормилото от 18 мм. поставя кормилото в средното ниво между много издигнати и прави кормила. 

Millenium 785 е отлично кормило, което е нормално с оглед на цената му. Считам, че няма да останете разочаровани. За външния вид, който колелата ви ще придобият, няма смисъл да говорим. Това е именно една от идеите на производителите – ексцентрично съчетаване на цветове или просто съчетание на цветовете на отделните елементи. Продуктът се предлага в следната гама:

20153x_sixpack-handlebar-millenium785-low-riser-785mm

Кормилото Sixpack Millenium 785, както и много други продукти на SIXPACK Racing може да откриете на bikepark.bg

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори