Контадор откри свое училище по колоездене

Страхотна инициатива на Алберто Контадор! Двукратният шампион в Тур дьо Франс откри официално своето Училище по колоездене в родния си град Пинто (Испания).

Училището е финансирано от фондацията на Контадор, която в момента спонсорира юношески отбор, както и от Specialized, а през 2014-та то ще формира тим за под 23 години.

Контадор не скри радостта си от осъществяването на мечтата му. „Това е страхотен и вълнуващ ден, защото откриваме колоездачно училище, нещо на което например аз не съм имал възможността да се насладя. Нашата цел не е да изградим бъдещи професионалисти, а децата да могат да се наслаждават на колелото и ще видим какво ще се случи в бъдеще“.

Училището ще бъде за момчета и момичета на възраст между 8 и 14 години и има за цел да им даде много нови възможности да участват в спорт като колоезденето.

Испания може да се похвали с едни от най-добрите колоездачи в света, но в същото време базовите условия за колоездене в страната не са толкова добри. Испанското колоездене „е на най-високото професионално ниво, но в основата има огромно дупки“, обясни Контадор. „Това е страхотно усилие както от гледна точка на работа и време, така и икономически. Например, все още не сме се оборудвали с всички велосипеди, които се нуждаем за юношеските отбори и за отборите до 23 години и това е голямо усилия за нас, но въпреки това този проект дава много. Това е, което ме мотивира истински да отида да тренирам всеки ден.“ 

Училището вече има първите си 15 деца, а директор ще бъде бившият професионален колоездач Феликс Гарсия Касас. Контадор пък признава, че не е изключено от този проект след време да се стигне и до професионален отбор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори