Радослав Константинов спечели международния критериум „Долчини и Димитър Котев“

Радослав Константинов от КК „Черноморец Бургас“ спечели международния колоездачен Критериум за купата „Долчини и Димитър Котев“ в София.

Състезателите направиха 39 обиколки с обща дължина 36,270 километра по трасе около зала „Арена Армеец“.

Победителят беше определен по точки след 13 премийни спринта на всеки три рунд, във всеки от които първите четирима получаваха съответно 5, 3, 2 и 1 точки.
Константинов триумфира с 36 точки, като постигна средна скорост 45.8 км/ч.

Втори на точка завърши испанецът Анхел Уго Веласкес от румънския клуб „Тушнад“, а трети се нареди Александър Алексиев от КК „Несебър“ с 32 точки.

50 колоездачи се включиха в състезанието при мъжете от 14 клуба, от които десет български и четири чуждестранни от „Мартиг“ (Франция), „Тушнад“ (Румъния), „Уърлд оф Байк“ (Гърция) и „Мадалбол“ (Македония).

Тимът на „Мартиг“ се води от големия български колоездач от миналото Христо Зайков.
В надпреварата при юношите старта възраст спечели Мартин Папанов от КК „Лястовица Казанлък“ с 32 точки. През миналия месец той спечели и Мемориала „Димитър Янков“ в Слънчев бряг.

Колоездачите ще участват утре в друг Критериум в индустриалната зона на кв. Божурище от 11.00 часа, а в неделя ще се включат в изкачването на Витоша по маршрут с дължина 20 километра от резиденция Бояна до хижа „Сълзите“, информира БТА.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори