Участвайте в конкурса за кратък разказ „Под върха“

Обичате да посещавате планината и умеете да пишете за вашите приключения? Ако е така, четете внимателно следващите редове, защото нашите приятели от „Софийски планински клуб“ за втора поредна година организират конкурса за кратък разказ „Под върха“.

Идеята е в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да разкажете ваше приключение в планината, а ние пък ще се радваме много, ако то е свързано и с колоездене.

Единственото условие е разказът ви да не е награждаван в други конкурси.

Началото на конкурса вече бе дадено, а крайният срок е 16 декември. За победителите ще има и интересни награди.

Ето още подробности от организаторите:

Скъпи приятели, любители на планината,

Дойде време за второто издание на конкурса за кратък разказ „Под върха“. Когато през 2015 г. ни хрумна идеята да съберем на едно място хора, планини и добро перо, още не знаехме, че ще намерим толкова много съмишленици. Изненадохме се приятно, за което ви благодарим! Всички, които посещават планината, я виждат по различен, индивидуален начин. Именно тези толкова разнообразни гледни точки, чувства и емоции искаме да съберем на едно място…пък и да раздадем награди на най-добрите сред вас.

Знаем, че няма да е лесно, но опитайте в рамките на 18 000 знака (10 машинописни страници) да ни разкажете за Вашите 18 000 стъпки към Върха.

Ние се стремим да споделяме с вас това, което ни се случва, а сега е ваш ред. Всеки може да участва като ни изпрати своя разказ свързан с планината. Няма ограничение за пол, възраст или практикуван спорт, стига да се случва там горе, в Планината, за която всички мечтаем, докато стоим в града. Единственото ни условие е, разказите, които ни изпращате да не са били награждавани в други конкурси.

Началото на конкурса е в 22:00 на 16 Октомври 2016г., а крайният срок за участие е 23:59 ч. на 16 декември 2016 г. Най-добрите творби ще се определят от 5 членно жури. В събитието във фейсбук ще можете да видите кой ще оценява работите ви.

Победителите ще обявим в края на годината.

Награждаването на най-добрите, интересни и екстремни разкази ще се състои в Клуб на пътешественика на 12.01.2017 от 19:00 ч.

Тази година сме ви подготвили още по-интересни категории, за които ще ви разкажем по-късно. Наградите за тазгодишния конкурс са осигурени от Издателство Вакон, OUTSIDER МагазинStenata, Ailyak Beer и Айляк Хамак, 360° и Travel & extreme Explorer

Някои бележки:

Изпращайте своите разкази на e-mail адрес: podvurha@spk.bg . С изпращането им вие се съгласявате те да бъдат използвани и публикувани от нас. Оценяването на текстове ви ще се случва анонимно. Моля не включвайте в тях имена на търговски дружества, web сайтове и др., за да избегнем неудобни ситуации. Софийски планински клуб си запазва правото да обяви и допълнителни награди за Вашите разкази, защото сме сигурни, че те ще са страхотни.

Благодарим на всички за участието. Ще се радваме да се срещнем с вас и да преживеем нашите общи приключения в планината.

Фейсбук събитие

#УважавайПланината!

%d0%bf%d0%be%d0%b4-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81-%d0%b7%d0%b0-%d0%ba%d1%80%d0%b0%d1%82%d1%8a%d0%ba-%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%ba%d0%b0%d0%b7

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори