Колоезденето става все по-популярен спорт

Това, че колоезденето става все по-популярно в България е безспорен факт и можем лесно да го установим като излезем по улиците и видим колко хора използват колелата за превоз.

Оказва се обаче че увеличаването на интереса към колоезденето не е само при нас, а всъщност е световна тенденция.  Според спортната маркетинг агенция Repucom глобалната популярност на спорта се е увеличила със 7% само между май и ноември 2012-а година.

На база на проучване сред 1000 различни групи хора, от агенцията установяват, че 45% от световното население имат интерес към колоезденето като тук се имат предвид както любителите колоездачи, така и феновете на професионалния спорт. Забелязва се увеличен интерес от много нови пазари, а страни като Испания и Франция, в които по традиция има голямо интерес към колоезденето, задържат високо ниво.

Очаква се около 170 милиона хора да следят изкъсо легендарния Тур дьо Франс, който започва в събота.

„Професионалното колоездене е един от много малкото спортове, които достигат глобална публика, прониквайки на почти всеки голям пазар. И за щастие на спонсорите, е един от много малкото големи спортове, които почти изцяло се предават безплатно по телевизията“, обяснява Улрих Лахер от Repucom.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори