Колоездачи на „Цар Симеон 1898“ спечелиха две премии от Обиколката на Северен Кипър

Две премии – за активност и в спринта, спечелиха колоездачите на „Цар Симеон 1898“ на Международната колоездачна обиколка на Северен Кипър. Младежкият национал Николай Генов и завърналият наскоро се от германския континентален велотим „Щьолтинг“ Нако Георгиев бяха отличени с тези призове в общите стартове в първия и във втория състезателен ден от триетапната надпревара в островната държава.

В крайното класиране по-голямата част от бегачите на пловдивският велотим финишираха с основната група, а в отборната надпревара „Цар Симеон 1898“ намери място в призовата шестица.

Този старт в Кипър бе генерална проверка на „царистите“ от предсезонната им подготовка за новия колоездачен спортно-състезателен сезон у нас, който стартира след две седмици.

Иначе турът на Северен Кипър бе традиционен и премина в три състезателни етапа, като колоната въртеше от Никозия до полуостров Карпас и до живописния исторически град Кирения, разположени на северното крайбрежие на острова, като бегачите финишираха отново в кипърската столица.

Надпреварата в Северен Кипър няма категория и не бе включена в състезателния календар на Межуднародния колоездачен съюз – U.C.I.

В първия състезателен ден бе предвиден пролог – атрактивен 59-километров колокритериум по брега на морето, при много силен страничен вятър. За втория и третия състезателен ден бяха общите стартове със тресата от над 130 километра, валидни за крайното индивидуално и и отборно класиране.

Стартът не носеше точки за световната ранглиста при мъжете и младежите в класацията на U.C.I., но въпреки това в него тази година се пуснаха отбори от 12 държави от Европа.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори