Колоездачи на Sky нарушават правила в Австралия, полицията ги спря

Дори и да си част от един от най-добрите колоездачни отбори в света, нямаш право да нарушаваш правилата на пътя. Този урок научиха част от колоездачите на Sky в Австралия, където се подготвят за старта на Tour Down Under на 16 януари.

В понеделник състезатели на Sky, както и на други отбори, са били спрени от полицаи в Аделаида, за да получат забележка за неспазване на правилата на движение.

В Южна Австралия в момента се провежда специална акция „Безопасно колоездене“, което е било причината на професионалистите да се обърне специално внимание.

От видео, публикувано в YouTube от местен колоездач, който е карал след отбора на Sky, стават ясни и причините за спирането им от полицаите.

На няколко пъти колоездачите извършват нарушения. На кръстовище, на което движението е позволено само наляво или направо, те завиват надясно. След това отборът спира на червен светофар пред пешеходна пътека, но когато пешеходците минават, колоездачите тръгват веднага, въпреки че все още е червено.

До следващото кръстовище полицейска кола настигна асовете на Sky и ги кара да отбият. Последва мини лекция от полицаите, които подробно обясняват на колоездачите нарушенията им и дори взимат имената им.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори