Невероятно: Колоездач обиколи света с колело за 78 дни

Британският колоездач Марк Бюмон подобри световния рекорд за най-бърза обиколка на света с колело, финиширайки с ден и половина по-бързо от своята цел от 80 дни. Финалът на невероятното приключение бе в Париж в понеделник и дойде след изминати 29 хиляди километра из цялата планета.

Приключението на Бюмон стартира на изток през Полша, Русия, Монголия и Китай преди да се качи на самолета и да кара колело от Пърт до Бризбейн през пустините на Австралия и след това обратно през Нова Зеландия преди да премине в Северна Америка от Аляска към източна Канада и след това да започне отново от Лисабон към Париж.

„Почти не съм ходил за два месеца и половина. Ставах в 3,30 сутрин. Бях на колелото в 4, карах до 9,30-10 вечерта. Живеех в този странен балон, в който буквално изяждах 9 хиляди калории на ден, опитвах да карам моите 240 мили на ден и после пак“, заяви пътешественикът.

Катастрофа в Русия на деветия ден, след която британецът чупи зъб и контузва рамото си, почти слага край на амбициите му, но с помощта на своя подкрепителен екип и феновете, които го следят по пътя и онлайн, Белмонт намира сили да продължи.

Той направи същия опит през 2008, когато обиколи света за 194 дни. Тази година шотландецът подобри рекорда на новозеландеца Андрю Никълсън, който през 2015 направи същото за 123 дни.

На финалната линия Белмонт бе посрещнат от майка си Уна, която е и негов мениджър, както и от съпругата си Ники и двете им дъщери Хариет и Уила.

Нов рекорд: Борислав Йорданов измина „Ком-Емине“ за по-малко от 3 дни!

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори