Любител-колоездач измина 530 км за 24 часа

Преди дни Людмил Дончев премина трасето София – Айтос – Варна с дължина 530 km. за точно 24 часа абсолютно сам.
 
Сигурно си мислите, че той е професионалист с ултра лек шосеен велосипед. Нищо такова! Лъки, както го наричат, е музикант и фотограф по професия, и кара единствено за удоволствие.
А колелото, с което стигна до там, е съвсем обикновен планински байк с 26″ гуми – българско производство . Избрал е маршрута преди около месец, за да си достави забавление и да докаже на себе си, че човешките граници са безкрайни, макар да не е имал много време за подготовка покрай служебните си ангажименти. Многоцветните кодове за високи температури не са спрели устремa му в най-горещите дни да потегли и да премине всичките километри за рекордно време. Сам признава, че последните 80 km. са били най-тежките. И то не толкова заради умората, колкото заради изпепеляващото слънце и влагата. Те обаче не са били достатъчни, за да сломят духа му.
 
Надяваме се да продължава да бъде все толкова неуморен и да вдъхновява останалите колоездачи за повече каране и увереност в своите възможности. Както и да не спират да мечтаят. Защото мечтите се сбъдват. Информация за маршрута му в Strava
189249_10150321159131278_7289084_n
 
Автор: Цветан Близнаков
Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори