Колоездач бе застрелян смъртоносно, опитвайки се да хване крадци

Уикендът бе трагичен за професионалното колоездене, след като двама млади и обещаващи колоездачи починаха нелепо.

26-годишният доминиканец Еурис Видал бе застрелян смъртоносно във врата от двама крадци, докато се е опитвал да ги настигне със своя велосипед след извършена кражба.

Инцидентът се е случил в град Пуебло Нуево в област Сантяго (Доминикана). Видал е закаран в местна болница, където малко по-късно е починал. Колоездачът се състезаваше както на шосе, така и на писта, а през 2014 година щеше да се състезава за Predator Cycling.

В другия трагичен случай през уикенда, пътен инцидент в Испания отне живота на 21-годишния швейцарец Феликс Баур.

Инцидентът се е случил около 10 часа сутринта, когато автомобил блъска фатално младия колоездач. Шофьорът е задържан, а алкохолната му проба е отрицателна. Испанските власти започнаха допълнително разследване на злополуката.

Баур е бил на тренировъчен лагер в Испания заедно със своя отбор Atlas Personal-Jakroo. Той бе обещаващ колоездач като най-добрият му резултат през 2013 година бе осмото място в генералното класиране на Обиколката на Берн.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори