КолелоТУ 4.0 ще се проведе на 8 юни

Велосипедното състезание „КолелоТУ“, което трябваше да се проведе по-рано през месеца, но бе отложено заради лошите атмосферни условия, вече има нова дата и тя е 8 юни.

Освен това има новост и около мястото на провеждане на състезанието. То ще бъде на територията на Техническия университет като организаторите обещават интересно трасе.

Ето и още информация за четвъртото издание на „КолелоТУ“:

За четвърта поредна година любителите велосипедисти ще могат да се включат във велосъстезанието „КолелоТУ” в София. Надпреварата е организирана от Студентски съвет към Техническия университет и е подкрепена от Столична община. Събитието, което е част от проекта „Зелен месец”, ще се проведе на 8 юни от 13:00 до 18:00 часа в Южния парк. Участниците ще бъдат разделени в две категории – мъже и жени, като ще трябва да преодолеят предварително зададен маршрут. Стартът е масов и ще се засичат времена. Първите трима мъже и първите три дами ще получат награди.

Идеята на организаторите отново е да стимулират „зеленото” мислене у хората. Интересът към събитието расте все повече и всяка следваща година обединява около себе си все повече последователи. Целта на „КолелоТУ 4.0”, както и на предишните му издания, е да стимулира спорта на открито, като акцентира върху този лесен, екологичен и полезен за здравето начин за придвижване – колоезденето.

Програма

Записване и тренировка: 13:00ч -15:00 .
Откриване 15:00
Старт:15:10ч.
Награждаване 18:00

Фейсбук събитието за състезанието: facebook.com/events/610599109018388

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори