Дядо Коледа и вело джуджетата му посетиха София (снимки)

 

За осма поредна година Дядо Коледа и неговите верни джуджета на велосипеди посетиха София, за да възвестят идването на най-светлините празници и да напомнят на всички хора, че сезон за колоездене няма, а то може да се практикува постоянно!

Всичко това се случи, благодарение на инициативата „Коледа на колела“, която от сдружение „Велоеволюция“ по традиция организират в дните около Коледа.

Всъщност, тази година инициативата напусна пределите на София и на 20 декември освен в столицата, „Коледа на колела“ имаше още в Русе, Разград, Шумен и Варна. На 27 декември пък кампанията ще завърши с велошествието в Бургас.

Нашият екип се включи в събитието в София, на което участие взеха около 40 души по наши сметки. Сборният пункт бе площад „Света Неделя“, който около 11 часа започна да се пълни с велосипедисти, много от които се бяха постарали да пременят себе си и своите колела празнично, благодарение на коледни шапки, звънчета, еленски рогца и гирлянди.

DSC_0032

Имаше и няколко колоездачи, изцяло облечени като Дядо Коледа за радост на многото дечица, които с любопитство наблюдаваха случващото се.

DSC_0104

А не липсваха и малки сладури, които също се включиха във велоразходката.

DSC_0071

Всички те бяха посрещнати с чай и домашни вкусотии, и имаха възможност да си изтеглят късметче от Дядо Коледа.

DCIM777GOPRO

Обиколката на Дядо Коледа и неговите верни джуджета мина през градинката пред Народния театър, булевард Витоша и НДК, където някои от участниците показаха и класни скокове.

DSC_0167

Най-хубавото обаче бе настроението на всички велосипедисти, което се пренасяше и у случайните минувачи, наблюдаващи с интерес случващото се, а развълнуваните детски реплики като „Мамо, мамо, виж колко много Дядо Коледовци!“ бяха постоянни.

DSC_0135

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори