Кола блъсна челно шестима от Giant, Дегенколб може да загуби пръст

Шестима колоездачи на Giant-Alpecin са с наранявания след катастрофа по време на тренировъчния лагер на тима в Аликанте, Испания. Отборът обяви, че всички колоездачи са в стабилно състояние като някои от тях са транспортирани в болница.

Пострадалите са Джон Дегенколб, Уорън Баргул, Чад Хага, Фредрик Лудвигсон, Рамон Синкелдам и Макс Валшайд, които са били блъснати челно от автомобил, който е карал в насрещното и се е появил ненадейно.

Повечето колоездачи имат охлузвания, повърхностни рани и счупвания на китки, а най-тежко е състоянието на Джон Дегенколб. Германецът е поставен в пълна упойка, за да може да бъдат обработени раните по бедрата, предмишницата и устната. В момента той е на път за Валенсия, където докторите ще опитат да зашият показалеца на лявата му ръка, който е бил почти отрязан при катастрофата.

„Не помня много. Желая и на другите момчета всичко най-добро. Ще се завърна. Благодаря ви за подкрепата“, написа във Фейсбук Дегенколб. Знае се още, че Баргул има счупена китка.

Шофьорът на автомобила изобщо не е имал време да натисне спирачките. Смята се, че той е британски турист, който погрешка е карал в насрещното движение.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори