Класиране от XCO Zarata Nbike Cup 2015, Стара Загора

 

На 17-ти май тази година се проведе състезанието по планинско колоездене в дисциплина крос-кънтри за купа „N-Bike“. Събитието бе организирано от Община Стара Загора и Велоклуб „Зарата“. Над 70 състезателите се включиха в надпреварата, като Александър Андреев от Казанлък спечели оспорваната битка.

Трасето в района на парк „Аязмото“ е изцяло ново и предизвика интереса на любители на планинското колоездене от цяла България. В най-високия клас мъже „елит“ за състезатели от 18 до 35 години шампион е Александър Алексиев от клуб „Крос“. Втори остана Тодор Ангелов, който се състезава за „Несебър“, а челната тройка допълни Добрин Лиловски от Варна.

При жените шампион е Анелия Карагьозян от шуменския клуб „Илчов Баир“. Втора при жените е Косара Ботева от габровския клуб „Георги Одрински“, а трета остана Валентина Динкова от „BT Revolution“. При състезателите до 18 години първи е Александър Минчев от „Ram bikes“, а втори и трети съответно Марин Николов и Морети Георгиев.

При колоездачите от 35 до 45 години победител стана Димитър Михайлов, следван от Илко Илиев и Жеко Стойчев. При колоездачите над 45 години първи е Фьодор Драголов от клуб „Драг“. С второ време е Николай Коев от „Изполин-Янра“.Трети остана Боян Бановски от „Мамут“. 

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори