КК „Несебър” ще организира „Дни на колоезденето“ в Слънчев бряг

Слънчев бряг ще бъде домакин на „Дни на колоезденето“ през 2016 г., стана известно на пресконференция в Бургас днес. Организаторите от колоездачен клуб /КК/ „Несебър” са избрали периода от 1-ви април до 15-ти май 2016 г.

През априлската ваканция за учениците ще има „Седмица на велосипеда“, а всяка събота и неделя по време на дните ще се провеждат състезания на шосе и по планинско колоездене. На 4-ти и 5-ти април пък е насрочено национално изложение на велосипеди с участието на всички родни производители. Служители на полицията ще се включат с беседи и препоръки за безопасно поведение най-вече на велосипедистите.

На пресконференцията беше направен и отчет за завършилата в края на миналата седмица Черноморска колоездачна лига „Спринт”. Лигата бележи сериозен растеж в популярността си.. В 11-те старта от третото издание през тази година са участвали между 80 и 100 състезатели от трите възрастови групи /10-11 г., 12-13 г., 14-15 г./

В дебюта на лигата през 2013-а участниците са били едва тридесетина от две възрасти. Догодина стартовете ще са между 10-ти и 12-ти, като ще се добави и една по-голяма възрастова група /юноши старша или аматьори/.

Легендата Димо Ангелов, който е председател на лигата, пожела и родния му град Бургас да се включи във веригата от догодина, което беше подкрепено от началника на дирекция „Спорт” в общината Веселина Деведжиева. Ангелов вижда в съвсем близко бъдеще „Спринт” да разшири географията си и на юг със стартове в Царево и Приморско. Отчетено беше още, че Черноморската лига успешно изпълнява целта си да популяризира колоезденето сред подрастващото поколение и да налага този спорт като приоритет в заниманията на младите хора.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори