КК Черноморец събира елита на българското колоездене за Купа Бургас

Колоездачен клуб Черноморец продължава традицията с емблематичното състезание Купа Бургас. Единствено по рода си, то съчетава два коло-критериума, разпределени в събота и недяля.

Първият етап ще започне в събота от 14 часа в затворен маршрут между входа на Морската градина със знаковата за града Гъбка и светофара преди разделението на булевард „Демокрация“ и улица „24-ти черноморски пехотен полк“. Обиколката е с дължина 800 метра а регламента на състезанието е взаимстван от най-интересната дисциплина в пистовото колоездене – издържливост чрез отпадане – на всяка обиколка последния преминал финалната линия ще отпада, докато не останат най-добрите, които да оспорят призовите места.

Този вид състезание за пръв път се прави на шосе именно по улиците на Бургас, когато преди 4 години колоездачен клуб Черноморец прояви смелост и инициативност, за да предложи една зрелищна и оригинална надпревара.

В неделя пък от 10 часа сцената ще се премести по алеите на Морската градина с отправна точка Експозиционен център Флора. Именно там ще е старт-финалната линия, като обиколката вече ще е с дължина 1400 метра. 

Състезателите ще правят спринт на всяка трета обиколка, събирайки точки, а сборът ще определи победителя. Класиралите се в топ 10 във всеки един от етапите ще получи точки, а носителят на Купа Бургас 2018 ще бъде колоездачът с най-много точки от двата дни. Както и през последните три издания, състезанието се очаква да събере повече от 100 колоездачи от цяла България, а зрителите се увеличават прогресивно със всяка следваща година.

Очаквайте интересни, но и люти сблъсъци между именити колоездачи, висока скорост и една празнична обставовка на 21-ви и 22-ри Април, а залогът е Купа Бургас.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори