Кител се оттегли от Джирото заради болест

Марсел Кител (Giant-Shimano), който спечели два от първите три етапа на Giro d’Italia, се оттегли от състезанието преди началото на четвъртия етап, а причината е температура.

„Така, Джирото ме повали по-рано, отколкото очаквах. Абсолютно разочарован съм, че трябва да напусна това прекрасно състезание днес, заради температура“, написа спринтьорът в своя профил в Туитър.

В прес съобщение от отбора се казва, че Кител не се е чувствал добре след края на третия етап в Дъблин, а състоянието му се е влошило непосредствено след пристигането на отбора в Италия. Немецът е минал преглед при лекарския екип на Giant-Shimano, който е преценил, че той не може да вземе участие в етапа.

„Това е трудно решение и голяма загуба за отбора, и е жалко за Марсел“, коментира спортният директор Марк Рийф. „Но трябва да продължим, а с Лука (Мезгец) имаме друг силен спринтьор на разположение. Трябва да преработим нашето позициониране в спринтовите тренировки и сега ще продължим да се борим с Лука.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори