Марсел Кител отново най-бърз на Тур дьо Франс, Фрум остава в жълто

Марсел Кител спечели 10-тия етап на Тур дьо Франс 2013, а в същото време лидерът Крис Фрум запази жълтата си фланелка.

Състезателят на Argos-Shimano Кител се превърна в първия колоездач, който печели два етапа на тазгодишния Тур, след като отново демонстрира своите спринтьорски умения и бе над всички.

Във финалните метри германецът изпревари своя сънародник Андре Грайпел от Lotto-Belisol. Трети остана Марк Кавендиш, който пък малко преди финала предизвика отпадането на холандеца Том Веелерс.  В опита си да изпревари Грайпел, Кавендиш попадна на намалилия темпото си Веелерс и го закачи с рамо. Контактът бе достатъчен да изпрати холандеца извън трасето, а пък Кавендиш загуби шанс за по-предно класиране. След състезанието Веелерс обвини британеца за инцидента, а самият Кавендиш се извини за случилото се.

Четвърти остана носителят на зелената фланелка Петер Саган от Cannondale, който също бе потърпевш от сблъсъка.

Победителят, както и следващата го група от над 100 колоездачи, завършиха с време 4:53.25 часа. В тази група бе и лидерът в Тура Крис Фрум, който запази жълтата си фланелка.

В класирането Фрум има аванс от 1:25 минути пред Алехандро Валверде, а холандецът Бауке Молема (Belkin) е трети на 1:44.

Битката продължава в сряда с първото индивидуално бягане по часовник от Авранш до Монт-Сейнт-Мишел, в което фаворити са Фрум и германският шампион по часовник Тони Мартин.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори