Кител доказа с детектор на лъжата, че не взима допинг

Доста интересен начин използва Марсел Кител, за да докаже, че не взима допинг. Колоездачът вече спокойно може да казва, че „никога не е използвал допинг и е чист атлет”, след като се подложи на тест с детектор на лъжата.

Спринтьорът на Argos-Shimanо, който спечели четири етапа в тазгодишния Тур дьо Франс, се подложи на теста по молба на списание „Sport Bild”.

Кител бе попитан редица въпроси, а на най-важните – дали някога е използвал наркотици или нелегални субстанции и дали някога са му предлагали такива, отговорът му бе „не”, а полиграфът установи, че германецът казва истината.

„Нещата, които мерим по време на интервюто останаха много равни. Това е знак за доверие”, обясни извършилият теста психолог Холгер Лойц. „Кител ни кара да вярваме в чистата генерация колоездачи. Смея да кажа в отговор на това, което детекторът показа, че Марсел Кител никога не е използвал допинг и е чист атлет.”

„Нямам нищо да крия, така че го направих. Стоя за чистия спорт и този тест го потвърди”, сподели пък самият Кител.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори