Kit Bike – „велосипед в раница“

Индийската компания Lucid Design представи своя проект за велосипед, който бързо и лесно се разглобява и може да бъде прибран в раница. Проектът се нарича Kit Bike и се състои от 21 части, които се свързват една в друга. Тръбите на рамката се свързват една с друга посредством механизми, които се завиват. Допълнителна сигурност осигурява и използването на специален ключ. 

Kit-Bike-by-Lucid-Design_dezeen_468_3

Kit-Bike-by-Lucid-Design_dezeen_468_1

„Обикновените велосипеди са неудобни, освен когато си на тях. Комплектът ни решава проблеми, свързани с доставката, пътуването и транспортирането в други превозни средства“, казва Амит Мирчандани, патентовала иновацията.

Бялата минималистична рамка във формата на диамант се прикрепя към гумите само от едната страна на велосипеда. Така той може да бъде сглобяван и разглобяван просто като бъде подпрян на стена. 

На този етап създателите не смятат да започнат серийно производство, въпреки че проектът е получил наскоро „Червена звезда“ от Design Award 2014 г., но подчертават, че плановете им могат да се променят.

Kit-Bike-by-Lucid-Design_dezeen_468_0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kit-Bike-by-Lucid-Design_dezeen_6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kit-Bike-by-Lucid-Design_dezeen_468_2

 

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори