Карай Смело София 2016 – за да бъдем бързи и уверени на колело

Искате да се чувствате бързи и уверени на колело? Тогава четете внимателно следващите редове, защото на 22 и 23 октомври нашите приятели от „Байктраял София“ са подготвили нещо специално за вас – Карай смело, кампания, която има за цел да популяризира градското колоездене. По време на двата дни ще има най-различни демонстрации и обучения, а хубавата новина е, че участието ще бъде безплатно.

Регистрирайте се за участие ТУК!

;

Ето и подробна информация от организаторите:

Карай смело е кампания целяща да популяризира градското колоездене, която се организира от спортен клуб „Байктраял София“ в партньорство със Сердика Център, Фондация „София – европейска столица на спорта 2018“ и сдружение „Велоеволюция“. Форматът ще се проведе на 22-23 октомври 2016 г. от 12 ч. в Сердика Център София и е за тези, които искат да се чувстват бързи и уверени на колело.

Карай Смело е събитие със социална отговорност, което да цели да образова възможно най-много хора и даде практични и теоретични насоки за градското колоездене. По време на Карай смело ще можете да научите някои основни техники за преминаване през различни препятствия като бордюри, стълби, неравности, заобикаляния, все умения, които са нужни в ежедневното колоездене. Кратко запознаване с правилата за движение, съвети за избор на маршрут и преминаване през различни типове кръстовища са останалата част от обучението, а специална сесия ще покаже как да окажем първа долекарска помощ.

Организаторите са подготвили редица състезания за начинаещи и напреднали, байктраял демонстрации, както и индивидуално участие през различни обучения като:

  • Градско колоездене с инструктор в реална среда (теория и практика)
  • Байктраял техники за ефикасно преминаване през градски препятствия (теория и практика)
  • Техническа вело грамотност (теория и практика)
  • Първа долекарска помощ (теория и практика)
  • Правилник за движение по пътищата (теория)

Заявка за безплатно участие и избор на обучение става с предварителна регистрация тук: www.karai-smelo.btsofia.com или на място, по време на събитието.

Градското колоездене набира все по-голяма популярност и общините полагат огромни усилия за да осигурят подходяща обстановка, която да насърчи колоезденето. Въпреки това сериозна част от хората, можещи да карат колело, трудно се приспособяват към градската джунгла, която крие различни рискове. Този проблем може да бъде обобщен с липсата на теоритични и практични умения в повечето колоездачи, които да ги карат да се чувстват по-несигурни в своите действия.

Най-доброто решение в реалната ситуация в момента е само едно. По-добре тренирани колоездачи, които да бъдат екипирани с всички умения, включващи разнообразни техники за каране на колело през градски препядствия, теоритична и практична част на градското колоездене и технически знания за колелото. Именно тези знания и умения ще направят колоезденето предпочитано средство за транспорт.

Регистрирайте се за участие ТУК!

Карай смело София 2016

Информация за инструкторите:

Спортен клуб „Байктраял София“
Спортен клуб „Байктраял София“ е създаден 2008 г. и обединява най-добрите български байктраял карачи, организира и провежда демонстрации, състезания и обучения, чрез които популяризира и развива спорта „байктраял“ (biketrial, trials) в страната ни. Повече подробности за клуба, можете да намерите тук: http://www.btsofia.com/

Сдружение „Вело Еволюция“
От 2007 г. насам Велоеволюция се занимава с градското колоездене като вид транспорт. През последните три години организираме велосипедни обучения за начинаещи градски велосипедисти – разясняваме правилата, развиваме умения, показваме хитрини и маршрути за бързо и безопасно движение с велосипед из града. Всичко за нас: www.velobg.org

Академия Първа Помощ
Академия първа помощ е екип от млади хора решили да обединят любовта към планината и екстремните спортове с лекарската професия. Тяхната цел е да обучат и тренират голям брой хора, които да са готови да помагат в критична ситуация, да облекчи болка на пострадал и дори да спаси човешки живот. Повече информация може да намерите тук: https://www.facebook.com/Academyfirstaid/

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори