„Капачки в действие“ или идеята за помагане чрез рециклиране

Въпреки че основната тематика на сайта Velocafe.bg е колоезденето, покрай нея ни вълнуват и всякакви други социални, екологични и благотворителни идеи или инициативи, за които си позволяваме да пишем понякога. В следващите редове ще ви представим именно една такава.

Кампанията „КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ!“, организирана от фондация „Идеи в действие“, е благотворителна инициатива, в която се събират пластмасови капачки, предават се за рециклиране и със събраните пари се закупува уред за дом за деца. Идеята на кампанията е да помогне на природата на България и на децата на България – тези, които живеят в институциите. Кампанията КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ има само начало, но няма край! Досега са събрани 25 тона капачки! Надяваме се техният брой да продължава да расте. 

Нашият екип също реши да се включи в събирането – със скромните 20 кг. Velocafe.bg също така дълго време рекламираше кампанията посредством банери на сайта. Много ни зарежда ентусиазмът и желанието, с което членовете на фондацията работят и сме сигурни, че най-ценният резултат от труда им са именно детските усмивки! 

Капачки в действие

Зад кампанията стои идеята за опазване на околната среда чрез възпитания от ранна възраст в разделно събиране на отпадъците и важността от това, но и иновативен начин за благотворителност от привидно ненужни неща – пластмасови капачки.

Спорно събиране на пластмасови капачки, скъпи събирачи! Пунктовете, където можете да предадете събраните от вас капачки, вижте на следния адрес.

Екипът на Velocafe.bg със събраните капачки

Ако пък искате по какъвто и да е начин да подпомогнете кампаниите на фондацията, можете да го направите тук

*Ако и вие искате да предложите някоя кампания, която да подкрепим и смятате, че пасва тематично на нашия сайт, не се колебайте да ни пишете! 

Събирай капачки

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори