Какво може да ви мотивира най-силно да карате колело през зимата

Какво може да ви мотивира най-силно да карате колело през зимата? Ето 10 отговора:

1. ОБЛЕЧЕТЕ СЕ ПОДХОДЯЩО

Независимо от студа, влагата и вятъра, новите технологии в екипировката могат да ви изолират и предпазят от тях и да ви донесат много по-приятни усещания при колоездене. Така че не жалете средства за добро екипиране.

2. ПРЕДВАРИТЕЛНА ПОДГОТОВКА

Ако искате да пътувате до работното ви място или да станете за ранно каране преди да тръгнете за офиса, не оставяйте всичко за сутринта. Пригответе всичко (дрехи, екипировка, велодипед) предната вечер, така че когато се събудите всичко да е наредено и готово като така сведете до минимум времето, прекарано да търсите чифт ръкавици или изгубен чорап. По същия начин, нека и велосипедът бъде готов със заредени светлини и напомпани гуми, така че да може просто да грабнете бутилка с вода и да тръгнете.

3. ОСВЕТЛЕНИЕТО

За да не се съобразявате с кратката продължителност на деня, снабдете се с комплект добри модерни светлини, с които да направите нощта като ден.

4. КОЛЕЛОТО КАТО СРЕДСТВО ЗА ПЪТУВАНЕ

Ако все още не се придвижвате с колело, зимата е страхотно време да започнете. Не само че ще бъдете в по-добра физическа форма, но и ще спестявате пари в сравнение с пътуването с кола или обществен транспорт. А и ще натрупате точки пред колегите, които са премислили по два пъти, дали да тръгнат с колите си за работа. Може и да не го правите всеки ден, макар че като почнете веднъж, ще ви е трудно да спрете.

5. ПРОУЧЕТЕ НОВИ МАРШРУТИ

Много добра тактика за мотивацията при колоезденето е да се избягват едни и същи маршрути. Вместо това, начертайте нов маршрут и проучете пътищата около вашия местен район, като откриете нови пътища и нови начини за свързване на съществуващите пътища. Това поддържа интереса ви.

6. ПОКАРАЙ С ПРИЯТЕЛ

Самотното колоездене е приятно, но когато времето е лошо, може да планирате пътуване с приятел. Така ще имате стимул в желанието си да не го разочаровате, както и стимул да излезете навън за среща в определения час. Карането на колело с приятел е добра идея и от гледна точка на безопасността.

7. КАЧЕТЕ СЕ НА ТУРБОТО

Вземете си колоезденето вътре на закрито. Ако наистина не можете да свикнете с мисълта за колоездене през нощта и не можете да карате през светлата част на деня, турбо тренажор или ролки ще ви позволят да карате и през зимата, при това на топло, уютно и безопасно във вашата къща или гараж. Ако се използват ефективно, турбо тренажорите са чудесни за поддържане и подобряване на вашата физическа форма. Те ви позволяват да се фокусирате върху много специфични елементи от вашия фитнес. Има и много фитнес центрове, които предлагат тренировки по спининг. Както ясно показва названието (от англ. spin- въртя), става дума за нещо като въртене на педалите на колело. Спинингът е групово аеробно занимание, изразяващо се в организирано каране на специално пригодени за случая колела, наречени спинери. Провежда се от квалифицирани инструктори и може да бъде както ниско, така и високоинтензивно. Колелата и хореографията при спининг са създадени да имитират колоездене в пресечена местност.

8. НЕ ОТЛАГАЙТЕ

Вместо да се тръшкате заради студа или дъжда, си кажете, че такова е времето просто и не отлагайте карането на колело. Все пак, имаме късмет, че зимата е предимно мека и климатът ни е такъв, че никога не става наистина толкова зле, че да не е подходящ за целогодишно колоездене.

9. ПРОСТО ИЗЛЕЗТЕ НАВЪН

Не мислете прекалено много за това колко лошо си мислите, че може да бъде. Просто се облечете, излезте навън и карайте. В повечето случаи никога не е чак толкова зле, колкото си мислите, че ще бъде. И наградата за това, че си излязъл навън, ще бъде неизмерима.

10. ТОРТА

Ако все пак се осмелите да покарате на дъжд, вятър и/или студ, тогава напълно заслужено можете да си позволите парче торта, когато се приберете у дома. Каква по-добра причина за да излезете през зимата от очакваната с нетърпение торта, а всеки знае, че е по-вкусно след изморително колоездене.

Вижте ощеКаране на колело в зимни условия

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори