Как от пълно момче, Вели се превърна в машина на колело

Ако за някои колоездачи Велислав е познат от любителските обиколки на България като един от ентусиастите, обикалящи родината с байка си, то отдавна той не е просто младеж, каращ след другите. Който го е виждал в последно време би се учудил, че е възможно това да е същото пълничко момче от снимките, каквото го помнят съучениците му преди години.

Защото сега той има атлетично тяло, изгубил е почти 50кг, благодарение на волята си и колелото, кара като звяр и печели състезания. Велислав е пример за целеустременост, нахъсаност и едно от малкото изключения във все по-застоялото ни, неспортуващо общество.

Защото когато имаме някакви проблеми, то ние сме хората, които трябва да се справим с тях. Никой не би могъл да го направи по-добре от самите нас. А спортът е един от методите. С него можем да помогнем на тялото, духа и психиката ни. И все повече имаме нужда от подобни примери, благодарение на които да покажем своите възможности и индивидуалност, като използваме максимума от тях!

Вижте още от вдъхновяващата история на Велислав във видеото!

Цветан Близнаков

Цецо е един от най-запалените шосейни колоездачи. Той използва всяка свободна минута, за да кара из пътищата на България, а през уикенда рядко ще го откриете в София. Голямата му страст са бреветите, като още в първата си година мина всички бреветни дистанции от 200 до 1200 км, а през 2015 изпълни една своя голяма мечта. Той участва в най-популярния бревет в света – Париж-Брест-Париж и в рамките на по-малко от 80 часа измина внушителните 1230 км. Цецо пише статии, с които има една-единствена цел – да запали колкото се може повече хора да карат колело и да осъзнаят, че всеки може да стигне до неговите постижения, нужни са само желание и любов към спорта.

Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори