Джонатан Брейн опита да се самоубие след положителна допинг проба

 

Младият колоездач Джонатан Брейн направи опит за самоубийство, след като даде положителна допинг проба за кленбутерол.

22-годишният белгиецът, който кара в Професионалния Континентален отбор Crelan-Euphony, е взел свръхдоза като все още не е ясно с какви медикаменти. За щастие, животът на Брейн не е в опасност. Той е в болница, където се правят промивки на стомаха му. Колоездачът се намира в интензивното отделение, но е в съзнание.

Положителната проба на Брейн бе обявена в същия ден, в който стана ясно, че Майкъл Роджърс също е хванат с кленбутерол. Роджърс твърди, че за положителната проба е виновна развалена храна, която е ял в Китай.

В случая на Брейн, пробата е взета точно в Китай, по време на Обиколката на езеро Тайху миналия месец, където той спечели етап и завърши на осмо място в генералното класиране.

След като научи новината, Брейн показа, че е напълно съкрушен. „Новината сякаш срути моя свят. Какво съм направил, за да го заслужа? Нищо. Абсолютно нищо. Никога не съм взимал нищо. Но как мога да докажа това със случилото се в Китай?“

„Не съм ял от сряда, не съм гладен. Това ме прави болен, защото се чудя защо се случва с мен“, каза Брейн пред Sudinfo.be само няколко часа преди опита си за самоубийство.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори