Джон Дегенколб спечели Милано-Сан Ремо

Германецът Джон Дегенколб (Giant-Alpecin) спечели 106-ото издание на еднодневното колоездачно състезание Милано-Сан Ремо. Дегенколб преодоля 293-километровата дистанция за 6:46:16 часа, за да запише най-големия успех в кариерата си.

Той беше най-бърз във финалния спринт на мокрото трасе, като изпревари миналогодишния шампион Александър Кристоф (Katusha). Трети със същото време се нареди Майкъл Матюс (Orica-GreenEdge).

Кристоф бе сочен за фаворит и през тази година, а очакванията изглеждаха близо до сбъдване, след като при оставащи малко над един километър норвежецът бе изведен отлично от Лука Паолини и пое водачеството.

Атаката на Кристоф обаче явно бе малко по-прибързана от необходимото и в последните 100 метра той бе задминат от Дегенколб, докато Кристоф едва успя да удържи второто място пред Матюс и още няколко колоездача.

Сред тях бе и Петер Саган (Tinkoff-Saxo), който трябваше да се задоволи с четвъртото място, въпреки че 2 километра преди финалната линия бе начело на колоната.

Дегенколб пък в нито един момент не бе в лидерска позиция, но пък през цялото време бе добре позициониран и в близост до челото, а в края атакува като по учебник, за да триумфира с победата в престижното състезание.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори